بخش زمین شناسی بنیاد علمی محمد رضا حریری همزمان با تاسیس این مرکز در مهرماه ۱۳۷۸ آغاز به کار نمود. این بخش ابتدا کار خود را با یک تابلو کوچک با عنوان ‹ Rocks and minerals › و چند تکه کانی و سنگ آغاز نمود. اما با توجه به مساعدت هایی که مبذول شد و علاقه مراجعین این بخش به سرعت رو به گسترش نهاد.
ضمن اینکه با حضور تنی چند از استادان دانشگاه فعالیت علمی این بخش رونق گرفت و توانست توجه مراکز مهم دانشگاهی را بخود جلب کند به نحوی که از سراسر ایران نمونه های جدید سنگ ها و کانی ها به این بخش اهدا گردید و اکنون دارای گنجینه ای بسیار ارزشمند با نمونه های کمیاب و نادر می باشد.
ضمنا این بخش کلاس هایی تحت عنوان نجوم-زمین برای علاقمندان پایه دبستان برگزار می نماید که هر ساله با استقبال زیادی مواجه شده و مطالب تدریس شده به گونه ای انتخاب می شود که باعث افزایش اطلاعات کاربردی دانش آموزان گردد.
*اهم فعالیت ها ی بخش زمین شناسی :
_ بازدید جناب آقای میثمی (یکی از مسئولین موزه دارآباد تهران).
_ ساخت ماکت های سیستم تبلور توسط آقای ملکی و اهدا به بخش.
_ برقراری ارتباط با چند دانشگاه (شهید بهشتی ، فردوسی مشهد) و چند شرکت معدنی (الماس طوس ) و خرید ۵ مقطع میکروسکوپی سنگ.
_ اهدا حدود ۸۰ نمونه از سنگ و فسیل و کانی و صدفهای جذاب ایران توسط آقای دکتر مریدی فریمانی عضو هیئت علمی دانشگاه سیستان و بلوچستان که پس از بازدید ایشان از بخش صورت گرفت.
_ سمینار یک روزه ای تحت عنوان معدن از اکتشاف تا بهره برداری در تاریخ ۸۲/۱۲/۱۴ توسط مهندس پورمقدم کارشناس ارشد صنایع و معادن برگزار نمودند.
_ بازدید مهندس بهمنی از بخش ضمن اینکه ایشان نیز نظرات خود را درباره رونق و پیشرفت این بخش اعلام نمودند و مقالاتی را تهیه و ارسال کردند.
_ ساخت و اهدا ۲ ماکت با عنوان زلزله نگار عمودی و افقی توسط آقای قبادی و اهدا این ماکت ها به همراه چند نمونه کانی به این بخش.
_ اهدا یک نمونه فسیل کمیاب (یک تکه چوب سیلسی شده ) که در قطب جنوب یافت شده توسط آقای Sandor Fiar از مجارستان که ایشان از این مرکز بازدید نموده سپس این نمونه را به همراه چند دیسکت از عکس های ایشان در قطب به بنیاد اهدا نمودند.
_ اهدا یکسری نمونه کانی توسط اساتید و مهندسین زمین شناسی دانشگاه فردوسی از جمله نمونه کانی کوارتز زرد تیپیک توسط جناب آقای دکتر رزم آرا و آقای حافظی.
_ تهیه ماکت و کلاژهای آموزشی جهت بهتر بیان کردن مطالب برای دانش آموزان مانند چارت چینه شناسی و کلاژ چگونگی حرکت صفحات پوسته زمین
_ سعی در طراحی آزمایش های جدید و جذاب برای کلاس های علوم و خلاقیت در پایه های مختلف و مدون کردن آن ها.