❇️ همایش روز ملی دریای خزر(کاسپین)- ۲۱ مردادماه ۱۳۹۶- بنیاد علمی حریری
در ابتدای نشست که توسط دپارتمان محیط زیست بنیاد علمی حریری برگزار شد دکتر عابسی از اعضای دپارتمان ضمن خیرمقدم به معرفی اهداف نشست پرداختند.
پس از آن دکتر صفاییان نگاهی به شبه جزیره میانکاله بعنوان ذخیره گاه بیوسفری انداخته و دریای کاسپین را یک اکوسیستم ارزشمند جهانی که با تهدیدهای فراوانی چون الودگی، ورود فاضلاب، افزایش جمعیت مناطق ساحلی، از بین رفتن تعادل بیولوژیک و … روبروست، دانستند.
در ادامه ی این مبحث، به میانکاله و اهمیت آن پرداخته شد که مساحت ۷۰هزار هکتاری ان شامل انار زار ، شوره زار، تمشک زار، نالابلپوی زاغمرز، قلعه پلنگان و …. می باشد. مگا پروژه هایی سود جویانه ،پالایشگاه، فقدان مدیریت مناسب و عدم اگاهی مردم و بی تو جهی به طبیعت باعث اسیب های جبران ناپذیری به این ذخیره گاه شده است.
در بخش بعدی، ساغر مصفا، که از او به عنوان کوچکترین پژوهشگر ایران نام می برند، دکلمه ای را با موضوع دریای خزر به زیبایی اجرا نمود.
در بخش دوم سخنرانی، اقای دکتر وطن دوست صحبت هایی در مورد تنوع زیستی دریای کاسپین که شامل حدود ۱۸۰۰ گونه و زیر گونه جانوری و ٧۵٠ گونه و زیر گونه گیاهی می باشد، نمودند.
ایشان در صحبت هایشان خاطرنشان کردند که فُک کاسپین – تنها پستاندار موجود در خزر -در معرض خطر انقراض می باشد و به گفته شان دلایل انقراض گونه ها صید بی رویه،ورود الاینده ها به دریا و موانعی همچون سد در مسیر مهاجرت ماهی ها می باشد.
ایشان از واژه گرسنگی فرهنگی بعنوان یکی از عوامل انقراض گونه های مختلف جانوری بخصوص ماهی ها نام بردند و فیل ماهی را بعنوان میراث زیستی با قدمتی حدود دویست میلیون سال معرفی کرده و بحث خود را با این جمله” خزر منم تنها دریای جهان که دارد غرق می شود ” به پایان رساندند.
بخش دوم برنامه به تجلیل از محیط بانان بمناسبت روز محیط بان(۱۳ مرداد) و ناجیان غریق اختصاص یافت.
در این بخش دکتر شارع پور ابتدا به بیان انواع فعالیت هایی که در کشورهای مختلف جهان در روز محیط بان صورت می گیرد، پرداختند. تاکید اصلی این فعالیت ها آگاه سازی عموم مردم در مورد اهمیت مناطق حفاظت شده و دشواری کار محیط بانان است. ایشان سپس به بیان اهمیت کار محیط بانان در حفاظت از عرصه های مختلف ایران پرداختند. در ادامه، دکتر شارع پور ضمن انتقاد از فرایند طولانی تصویب لایحه حمایت از محیط بانان، خواهان توجه به مسائل و مشکلات معیشتی آنها و حمایت های حقوقی و اجتماعی از این قشر شدند. در پایان ایشان بر تدوین برنامه های آموزشی در زمینه های مختلف به جهت آماده سازی محیط بانان تاکید نمودند و برخی از این دوره های آموزشی را به حضار معرفی کردند. به اعتقاد ایشان حل بسیاری از مشکلات محیط بانان در گرو ارتباط بیشتر آنها با مردم جامعه می باشد.
در بخش پایانی، ضمن اهدای هدایای این عزیزان، فرصتی به هر یک از آن ها داده شد تا بیاناتی را در مورد فعالیت هایشان ارائه دهند.
موضوع: اخبار